Banner-1

Hva er forskjellen mellom spjeldventilhåndtaksdrift og snekkedrev?Hvordan bør jeg velge?

Både håndtaketsommerfuglventilog snekkegirets butterflyventil er ventiler som krever manuell betjening.De blir ofte referert til som manuelle spjeldventiler, men det er fortsatt forskjeller i bruken av de to.

1. Håndtaksspjeldventil Håndtaksstangen driver direkte ventilplaten, som skifter raskt, men er arbeidskrevende;snekkegirets spjeldventil driver ventilplaten gjennom snekkegiret, som skifter sakte, men sparer krefter.Derfor, når trykket i rørledningen er høyt, vil det være spesielt arbeidskrevende å velge håndtakets sommerfuglventil.Dongsheng Valve anbefaler at du bruker snekkegirets butterflyventil.

2. Sommerfuglventilen som vanligvis brukes i ingeniørfag er generelt ormegirets sommerfuglventil, fordi i tillegg til å spare innsats, er dens tetningsytelse også bedre enn den til håndtakets sommerfuglventil, spesielt i miljøet med høy koblingsfrekvens, levetiden av snekkegirets butterflyventil vil være lengre enn den til håndtakets butterflyventil.

3. Håndtaksspjeldventiler brukes vanligvis med små diametre (innenfor DN200), fordi spjeldventiler med liten diameter generelt har lavere dreiemoment og kan åpnes og lukkes direkte for hånd, mens snekkegirspjeldventiler bruker en girkasse for å drive ventilstammen å rotere, noe som er mer arbeidsbesparende.

Valgprinsipp for håndtaksdrift og snekkedrev

Når dreiemomentet til ventilstammen er større enn 300N·M, drives den av en girkasse, og resten drives vanligvis av et håndtak.

håndtak 1 håndtak 2

 


Innleggstid: 11. november 2021